CS Plastics viert 15de verjaardag

Op 14 februari wordt CS Plastics 15 jaar. Wat begon als bedrijf met 3 mensen groeide uit tot een uitgebreid team, gefocust op technische ondersteuning. Een knappe evolutie dus. En ook het jubileumjaar van CS Plastics wordt er één met enkele grote nieuwigheden.

“Het begon allemaal 15 jaar geleden in Grembergen. Toen huurden we met 3 een ruimte bij 1 van ons thuis. Nadien huurden we er even verderop nog een garage bij”, begint Werner Vanderveken van CS Plastics. “We startten met een paar mensen met een focus op randapparatuur voor spuitgieten.”

“Intussen groeiden we uit tot een team van 15 mensen met een ruime blik en sterk aanwezig in alle sectoren van de kunststofverwerking. Naast randapparatuur werden ook recycling en koeling uitgebouwd tot bijkomende volwaardige pijlers van CS Plastics. Gaandeweg ruilden we de kleine ruimte en de garage in voor ons huidige gebouw in Lokeren.” 

Showroom en technicum

In dit bijzondere jaar opent CS Plastics nog een bijkomend gebouw in Lokeren, voorzien van een showroom. Daarmee wil het bedrijf tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar onmiddellijk beschikbare toestellen voor verhuur of verkoop. “Ons huidig aanbod aan toestellen op voorraad zal dus sterk uitbreiden. Ze zullen een gamma omvatten van apparatuur voor kunststofverwerking, recycling en koeling”, klinkt het.

Daarnaast opent CS Plastics in het nieuwe gebouw een technicum. Daar zullen ze samen met klanten uit de Benelux verschillende testen kunnen uitvoeren. “Van het granuleren van producten van de klant, het transporteren van specifieke grondstoffen of producten via vacuüm- of blaastransport tot droogproeven, ontstoffen en het separeren van aangeuten en producten.” In het technicum zal CS Plastics ook opleidingen voorzien voor onderhoudstechnici en gebruikers van hun apparatuur.

In het huidige magazijn zal dus de nodige ruimte vrijkomen om projecten voor te bereiden die op de planning staan. Het creëert ook ruimte voor een uitgebreider aanbod aan leidingwerk voor vacuümtransport, blaastransport, afzuiging en koeling.

Solide partner

De showroom en het technicum tonen de langetermijnplanning van CS Plastics. Het wil immers verder groeien tot solide partner en tot toonaangevend leverancier. Dat doen ze op basis van drie pijlers:

  • randapparatuur
  • recycling
  • koeling (in, van en voor plastics)

In het algemeen wil CS Plastics haar klanten helpen om de juiste keuzes te maken. De CS in CS Plastics staat dan ook niet voor niets voor Complete Solutions. “Een complete oplossing is voor ons die oplossing die jou het competitieve voordeel biedt in een competitieve wereld”, klinkt het.

In dat kader is CS Plastics altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers met een hart voor techniek en kunststoffen, en dat voor verschillende functies in België, Nederland en Luxemburg.

Dankjewel

CS Plastics wil van haar verjaardag gebruikmaken om al onze klanten te bedanken. Mede dankzij hun vertrouwen kunnen we dit verhaal verder schrijven.